Arktinen miesnäkökulma

Jokainen kitaristi tietää että talven tullen instrumentteihin asennetaan kosteuttimia suojaamaan kuivan ilman vaurioilta. Muutoin voi käydä huonosti ja kallisarvoinen soitin halkeaa. Kuulun niihin miehiin joille on ollut luontevaa pitää huolta kitaroiden hyvinvoinnista vaikka sama pakkanen repisi ihoa palasiksi. Omissa keikkabusseissani ei käyty intohimoisia keskusteluja silmänympärysvoiteista tai kasvojen kuorinnasta vaikka peiliin katsellessa olisi ollut aihetta.

Luontoa

Niinpä tein uudenvuoden lupauksen ja päätin armahtaa parkkiintuneen nahkani A-vitamiinihoidolla. Autuaassa ihmis-humidorissa huomasin huokailevani syvään: tältä siis tuntuu kun kasvot lepäävät. Parranajon, auringon ja kuivan ilman väsyttämä kuori muuttui eläväksi ja olevaksi.

Environ-tuotteita

Olen toki käyttänyt ihonhoitotuotteita läpi ikäni ja tottunut kahden tyttären isänä purnukkamereen kylpyhuoneessa. Silti huomaan hyödyntäväni kosmetologin osaamista ja ammattitaitoa vanhakantaisella lääkärilogiikalla: hakeudu hoitoon jos mikään kotikonsti ei auta.  Tässä asiassa isäukkoni antoi huolestuttavaa miehenmallia vannoessaan saippuan nimeen. Hän myös opetti ettei vettä pidä juoda sillä se on peseytymistä varten. Isäni oli syntynyt tsaarin vallan aikana joten pieni päivitys lienee paikallaan.

Pressikuva II (2)

Elämä ja hyvinvointi kauniin pohjoisen luonnon keskellä vaatii osaamista. Meillä on tähän ainutlaatuinen mahdollisuus sillä näillä leveyspiireillä asuvista maailman ihmisistä joka kolmas on suomalainen.

– Mikko

Kommentoi

Kämp Span sivuille
Seuraa Kämp Spata Facebookissa Seuraa Anne Kukkohovia Twitterissä Tilaa Kämp Span uutiskirje Kämp Span verkkokauppaan

Kirjoittaja:

Mikko Kuustonen

Mikko Kuustonen

Mikko Kuustonen on kulttuurin sekatyömies. Lauluntekijänä ja esiintyvänä artistina hän on julkaissut 13 sooloalbumia ja lukuisia bändilevytyksiä. YK:n Hyväntahdon Lähettiläänä Kuustonen on toiminut aktiivisesti ihmisoikeuksien puolustajana kirjoittaen, luennoiden ja tuottaen tv-dokumentteja kehitysmaista. Viime vuosina Mikko Kuustonen on viihtynyt tv-työssä ja kuntosalilla.


Tutustu kaikkiin kirjoittajiin