Kissanpilkut vai kesäviikset?

Moni meistä tuskailee kesän jälkihumussa pantteripilkkujaan, enkä puhu nyt uudesta mekosta, vaan kasvoille, rintakehään ja käsille tulevista pigmenttiläiskistä. Osalle pigmentoituminen tarkoittaa suloisia pisamia ja toisille laajojakin tummia alueita, jotka tekevät ihon jokseenkin epäsiistin näköiseksi.

 

Anne uimassa

 

Syy pigmentoitumiseen on genetiikan lisäksi hormoneissa. Aurinko aktivoi ihon melasmat ja monella tämä kurja vaiva häipyykin talven mittaan, palatakseen takaisin heti ensimmäisen kevätpäivän jälkeen. Nimittäin itsestäni tuntuu, että pigmentoitumiseen ei tarvita kuin yksi kunnon päivä auringossa, vaikka jalassa olisi vielä toppapöksyt. Siksi mikään ei ole niin tärkeää kuin suojaus auringolta heti alkutalvesta. Ja voin vielä tähänkin lisätä, että aurinkosuoja toki hidastaa ruskettumista, mutta ei todellakaan estä sitä. Joten rohkeasti aurinkosuojalla läträämään, vaikka ympäri vuoden.

 

dermapen

 

Miten epätoivotuista läiskistä sitten päästä eroon, jos niitä on sattunut jo kasvoille tulemaan? Kotihoito toimii vain kevyempiin tapauksiin. Ammattilaiset voivat käyttää tehokkaampia keinoja, kuten neulaushoitoa tai voimakkaampaa kemiallista kuorintaa. Dermapen-hoidoissa kollageenin tuotantoa vilkastutetaan neulauksella ja tehoseerumilla, jolloin läiskittynyt iho uudistuu. Hellävarainen neulaus ei runtele kasvoja, joten ihmisten ilmoillakin voi näyttäytyä. Kaiken lisäksi, kunnollinen vaalennus vaatii usein sarjahoidon ja kunnon satsin kärsivällisyyttä. Kämp Span hoitomenussa on monta erilaista metodia tämän ikävän vaivan taltuttamiseen, mutta itse hoito suoritetaan yksilöllisesti. Se mikä käy yhdelle, ei välttämättä käy toiselle. Joskus hoitomuotoja sekoitetaan, jotta saadaan paras lopputulos.

 

Kasvot

 

Meikkivoiteella/peitevoiteella saat harvemmin maksaläiskiä piiloon, ikävä kyllä. Itse olen saanut meikkituolissa lukuisia huippuvinkkejä ja yksi niistä oli oiva pigmenttiläiskien häivyttämiseen: älä yritä peittää itse läiskiä, vaan hanki pari eri sävyista peitevoidetta ja häivytä varovasti läiskien reunoja. Ihan loistava, yksinkertainen vinkki! Näin teräväreunainen, selkeä maksaläiskä ikäänkuin katoaa ja näyttää vain ruskettuneelta iholta.

 

Love,

Anne

Kommentoi

Kämp Span sivuille
Seuraa Kämp Spata Facebookissa Seuraa Anne Kukkohovia Twitterissä Tilaa Kämp Span uutiskirje Kämp Span verkkokauppaan

Kirjoittaja:

Anne Kukkohovi


Tutustu kaikkiin kirjoittajiin