Onnenpyörästä Hammamiin

Emma Seppälä on 39-vuotias psykologian tohtori amerikkalaisesta Stanfordin yliopistosta. Hänen sukujuurensa ovat Suomessa, mutta Emma on varttunut  Ranskassa ja muuttanut jo 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Hotelli Kämpissä piipahtaessaan Emma Seppälä avasi menestyksen ja hyvän elämän mahdollisuuksia yllättävällä ja innostavalla tavalla. Pääviesti on nopeatahtisen elämän hidastaminen edes hetkittäin, jotta löytäisimme mahdollisuuden “saada enemmän aikaan tekemättä mitään”.  Emma uskoo, että onnellisuus on nopein reitti menestykseen, mutta muistuttaa, että menestyksestä ei välttämättä seuraa onnea.

mikko-2016

Piilaakson kasvatilta ei ensimmäisenä odottaisi joutilaisuuden ylistystä, mutta Emma Seppälä vakuuttaa tutkimusaineistollaan: huippusuoritukset vaativat vastapainokseen irrottautumista ja lepoa. Epäinhimillisen suurten tietovirtojen käsittely ja monen asian samanaikainen suorittaminen eli multitaskaus saa meistä monet janoamaan mielen hiljentämistä edes hetkeksi. Läsnäolon taito ja nykyhetkeen keskittyminen vaativat omassa arjessamme oivalluksia, harjoitteita, tahtoa ja aikaa. Lataushetket maksavat kuitenkin itsensä takaisin paitsi tuotteliaisuutena myös onnellisuutena. Viimeisimmät viikot koen itse kipittäneeni ylinopeudella oravanpyörässä ja niinpä turkkilainen höyrysauna on pelastanut päivän jos toisenkin.

spa uusi 12

Mikäli tohtori Seppälä olisi liittynyt seuraamme Span irtiottosimulaattoriin hän olisi entistäkin vakuuttuneempi sanoistaan.

 

Mikko

Kommentoi

Kämp Span sivuille
Seuraa Kämp Spata Facebookissa Seuraa Anne Kukkohovia Twitterissä Tilaa Kämp Span uutiskirje Kämp Span verkkokauppaan

Kirjoittaja:

Mikko Kuustonen

Mikko Kuustonen

Mikko Kuustonen on kulttuurin sekatyömies. Lauluntekijänä ja esiintyvänä artistina hän on julkaissut 13 sooloalbumia ja lukuisia bändilevytyksiä. YK:n Hyväntahdon Lähettiläänä Kuustonen on toiminut aktiivisesti ihmisoikeuksien puolustajana kirjoittaen, luennoiden ja tuottaen tv-dokumentteja kehitysmaista. Viime vuosina Mikko Kuustonen on viihtynyt tv-työssä ja kuntosalilla.


Tutustu kaikkiin kirjoittajiin