Pienet tauot – suuret vaikutukset

Pitkien joulupyhien aikaan taas todistin itselleni, että todellinen irtaantuminen töistä vie monta päivää, jos sen viettää tutussa ympäristössä. Kun tekee pienen maisemanvaihdoksen – tapahtuu aivojen nollaus nopeammin. Koska helmikuun teema Kämp Spassa on pienissä nautinnon hetkissä, tutkailin tätä aihetta enemmän. Syy miksi olen todellinen spaholisti, ei johdu pelkästään jumalaisista hoidoista, vaan siitä, että saan nopeasti irrotettua ajatukseni töistä ja muista kuormittavista ajatuksista. Jo pelkkä span oven aukaisu toimii. Tuoksu- ja äänimaailma laskee taajuuksia ja yleensä hoidon jälkeen olo on niin rento, ettei sitä kannata pilata palaamalla heti takaisin töiden pariin.

 

Pienillä tauoilla tutkitusti valtavan iso merkitys. Ehkä jopa isompi kuin pitkään ja hartaasti odotetuilla joulu- ja kesälomilla, jonne kasataan kaikki paine rentoutua. Parin tunnin tovi span “rinnakkaismaailmassa” tai vuorokauden totaalibreikki hotellissa, pyykkikasojen ja todo -listojen ulottumattomissa, auttaa taatusti myös tehokkuuteen.

Kukkia astiassa

 

Ja tästä päästään oivasti mikrotaukoihin, joita olen alkanut harrastamaan säännöllisesti, koska työni on epäsäännöllistä ja paineet kovat. Mikrotauot tuovat uskomattoman paljon virtaa, juuri silloin kun tuntuu että mikään ei etene, eikä pää toimi. Olen ladannut omalle puhelimelleni muutaman minuutin rentoutusäänitteitä, jotka opastavat lempeästi pääkopan rauhoittumaan jos ihan itse on vaikea päästä ajatuskaaoksesta irti. Joskus riittää, että kuormittavassa tilanteessa menee toiseen huoneeseen hengittelemään syvään. Hengittäminen on suorassa linkissä hermoston toimintaan. Kun suoritamme asioita liian pitkään, muuttuu hengittäminen pinnalliseksi. Jo muutaman minuutin syvähengittely tuo uutta happea kehoomme ja tuntuu että kaiken näkee taas kirkkaammin ja selkeämmin. Ja koska tuo oma pää kulkee aina mukana, kannattaa treenata sellaisia rentoutumiskeinoja, joita pystyy tekemään missä vain ja milloin vain.

 

Divaaneilla loikoilua

Love,

Anne

Kommentoi

Kämp Span sivuille
Seuraa Kämp Spata Facebookissa Seuraa Anne Kukkohovia Twitterissä Tilaa Kämp Span uutiskirje Kämp Span verkkokauppaan

Kirjoittaja:

Anne Kukkohovi


Tutustu kaikkiin kirjoittajiin