Rakkauden voima

Kerron jotain omasta elämästäni. Toteutan unelmiani. Käytän hyvin niukasti alkoholia, panostan nukkumiseen ja syön vain puhdasta ruokaa. Urheilen ja minulla on ystäviä. Silti loppuvuosi oli yhtä taistelua, lähinnä työtilanteestani ja äidin sairastelusta johtuen. Olin stressistä vahanvärinen ja nukuin huonosti. Mikään ei vanhenna ihoa ja kehoa niin paljon kuin stressi ja – yllätys – stressin paras kaveri sokeri. Nimittäin vaikka en kärsi ylipainosta, kaipaa kehoni stressaantuneena “lohtua”. Joskus se on hieronta, joskus ystävän tapaaminen, mutta liian usein se on kahvikuppi (kofeiinia kannattaa nauttia maltilla) ja jotain makeaa kyytipojaksi. Näin saan pikaisen nautinnon, joka helpottaa hetkeksi. Sen jälkeen olo oli entistäkin tunkkaisempi ja levottomampi. Silti teen sen uudelleen ja uudelleen, koska etsin hetken nopeaa helpotusta.

 

Food5

 

Kun mieli on solmussa, sitä tekee yleensä huonoja valintoja. Siksi on hyvä tehdä vuoden vaihteessa inventaario omasta elämästä. Havahduin tähän eräänä aamuna, kun en saanut kirjoitettua epämiellyttävää meiliä. Yhtäkkiä huomasin kirjoittelevani A4:lle asioita, jotka olivat mielessäni. Huonoja asioita, jotka aiheuttavat levottomuutta, tapoja, uskomuksia, hyviä asioita, nautinnon aiheita ja lisäksi asioita, joissa haluan kehittyä. Tämä tuli täysin alitajunnasta. Sitten otin värikynän ja ympyröin huonot asiat mustalla, hyvät asiat punaisella ja neutraalit sinisellä. Nyt katselen tätä ajatuksenvirran aiheuttamaa totuutta elämästäni ja tiedostan, missä mättää.

 

IMG_20150106_145233

 

Olemme paljon puhuneet siitä, mitä voit tehdä ystävillesi, vanhemmillesi ja muille rakkaillesi. Mutta kaikkein suurimman rakkauden kohde pitäisi olla Sinä. Rakkaus omaa itseäsi kohtaan. Se ei ole itserakkautta vanhanaikaisella tavalla tulkittuna, vaan armoa, lempeyttä ja ystävyyttä itseäni kohtaan. Omat hyvät ja huonot puolet hyväksyen. Vaikka tämä tarina on suhteellisen tavanomainen, oli sillä taianomainen vaikutus ajatuksiini. Olen päättänyt kehittää oman tapani tilkitä heikkoja kohtiani. Olen armollisempi itselleni. En lupaa mitään, mika ei ole realistista. Teen pieniä ja kauniita asioita itseäni kohtaan.

Food2 crop

 

Siitä alkaa oma vuoteni 2016.

 

Rakkautta teille kaikille,

Anne

Kommentoi

Kämp Span sivuille
Seuraa Kämp Spata Facebookissa Seuraa Anne Kukkohovia Twitterissä Tilaa Kämp Span uutiskirje Kämp Span verkkokauppaan

Kirjoittaja:

Anne Kukkohovi


Tutustu kaikkiin kirjoittajiin